MM 2009

Purjelautailun Raceboard –luokan MM-kilpailut – Warnemuende – Saksa, 6.-12.7.2009
                                                                                  Klikkaa kuva suuremmaksi
Kilpailuihin osallistui 114 surffaria 15:sta eri maasta, joka on ennätyksellinen määrä, mikä on nähty 20 viimeisen vuoden aikana Raceboard -luokan MM-kilpailuissa. Kilpailu kesti viikon, jonka aikana surffattiin avomerellä 12 kilpailustarttia.  Kilpailussa oli luokat naisille, junioreille, mastereille, grandmasteteille, supersenioreille ja avoin sarja 17 – 34 vuotiaille.

Kilpailussa ajettiin neljä starttia kevyessä tuulessa auringon paahtaessa. Lopuissa kahdeksassa startissa tuuli voimistui noin 15 m/s ja aallokon kasvaessa puoleentoista metriin välillä sataen niin, ettei näkyvyyttä ollut 200 metriä enempää.

Avoimen luokan maailmanmestaruuden voitti tiukan kilpailun jälkeen 25-vuotias Puolalainen Wojcik Maksimillian. Naisten luokan maailmanmestaruus meni Saksalaiselle Gabi Schlomannille.

Suomesta kilpailuihin osallistui 8 purjelautailijaa. Parhaiten kokonaiskilpailussa menestyi vantaalainen Juha Blinnikka tasaisilla suorituksillaan ollen 10 ja oman luokkansa 2.. Blinnikka saavutti aiemmin tänä vuonna EM-kilpailuissa hopeaa, joten häneltä oli ennakkoon syytä odottaa sijoittautumista maailman parhaiden joukkoon.  Juha Blinnikan 15 -vuotias poika Daniel (HySurf) osoitti kilpailussa seuraavansa isänsä jälkiä voittaen alle 17 -vuotiaiden luokan.  Supersenioreiden luokassa 70–vuotias tammisaarelainen Olof Sundell voitti oman luokkansa ja sijoittui hienosti kokonaistuloksissa sijalle 60.

Hyvinkään Surffaajia edustava Seppo Lehti oli luokkansa 4. ja Heikki Reijonen 6. Myös Daniel Blinnikka edusti MM-kilpailussa Hyvinkään Surffaajia.
Lehti ja Reijonen totesivat kilpailujen jälkeen, että harjoittelu pitäisi useammin suorittaa merellä, jossa on korkeampi aallokko ja kovemmat sekä tasaisemmat tuulet. Hyvinkään Surffareiden kotijärvellä Nurmijärven Sääksissä kehittyy torstaisin pidettävissä viikkokilpailuissa lähinnä taktiikka ja käsivoimat.

Kilpailut osoittivat, että vaikka Raceboard –luokassa Suomessa ei ole ammattisurffareita, niin maailman kärki on saavutettavissa hankkimalla kokemusta kansainvälisistä kilpailuista ja harjoittelemalla isojen vesien äärellä. Blinnikan hieno suoritus kilpailuissa näytti kokemuksen isoista kilpailuista ja määrätietoisen harjoittelun tuottavan tulosta.Suomalaisten sijoitukset:        luokkasijoitus    kokonaissijoitus
            
Blinnikka Juha                            2.        10.
Sundell Tomas                           -           22.
Lehti Seppo                                4.        34.
Reijonen Heikki                           6.        42.
Finer Jouni                                12.        46.
Toivonen Tero                            13.        48.
Sundell Olof                                1.        60.
Blinnikka Daniel                           1.        89.

Worlds 2009